Programma - Zaterdag 31 juli

Schrijversvakschool - Personages maken en dialoog schrijven

Omschrijving

Leren te doorgronden wat je nodig hebt om een interessant personage te creëren en vooral leren hoe je je effectief laat leiden door je fascinatie.

Na een korte voorbereiding in de bibliotheek gaan we de straat op om portretten van mensen te schetsen (met woorden uiteraard), om gesprekken af te luisteren, om materiaal te verzamelen zodat er personages ontstaan die een verhaal kunnen dragen. In feite heb je het verhaal al.

De workshop duurt drie uur, we komen terug in de bibliotheek.

Leren te doorgronden wat je nodig hebt om een interessant personage te creëren en vooral leren hoe je je effectief laat leiden door je fascinatie.

Locatie

Bibliotheek

Tijd

13:00-16:00u

Tickets/reserveren

https://www.bibliotheekdeventer.nl/actueel/agenda/2110-personages-maken-en-dialoog-schrijven

 

Audiowandeling ‘3D’

Omschrijving

‘3D’ is een multidisciplinair project van schrijver en theatermaker Ischa den Blanken. In samenwerking met andere makers ontwikkelde Ischa een grafisch boekwerk, een hoorspel en een live act aan de hand van drie van zijn gedichten: Dwaalvrees, Danny | Jenny en Duvel. Drie gedichten, in drie verschillende dimensies uitgegeven en die samen een eigen tijdelijk poëtisch universum vormen.

Ischa den Blanken presenteert i.s.m. MIMIK en De Nieuwe Oost vijf avonden achter elkaar zijn discipline overstijgende ‘3D - een spoken word EP’. Tijdens deze audiowandeling wordt het publiek ondergedompeld in een auditieve tocht langs de drie poëtische

monologen, geschakeerd door muziek, sounddesign en de indrukwekkende decors van drie prachtige locaties.

Locatie

Filmhuis MIMIK

Tijd

Dinsdag 27 tot en met zaterdag 31 juli, elke avond om 21:30u.

Tickets/reserveren

https://www.mimik.nl/agenda/ischa-den-blanken-een-spoken-word-ep

 

DichterbijXS (Voorheen: Tuinfeest)

Omschrijving

Vorige zomer kon het helaas niet doorgaan, maar dit jaar lanceren wij ons gloednieuwe poëziefestival DichterBij. Nog wel in een XS vorm, maar wij konden echt niet langer wachten.  Het is de hoogste tijd om de poëzie te vieren met een prachtig klein programma, als vervolg op Het Tuinfeest!

Verschillende talentvolle dichters dragen voor uit eigen werk en laten je weer even DichterBij voelen. Dichterbij taal, DichterBij gevoel en DichterBij elkaar.

Een literair spektakel waar je bij wilt zijn!

Locatie

MIMIK

Tijd

14:00 en 19:30u

Tickets/reserveren

https://www.mimik.nl/dichterbij

 

Literair Diner

Omschrijving

Lekker dineren met tussen de gangen door een stukje literatuur om op door te kauwen. En dat alles met uitzicht op één van de mooiste skylines van Nederland..

Locatie

Pillows IJsselhotel

Tijd

Vrijdag 30, zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus, vanaf 18:00u

Tickets/reserveren

Reserveren via IJsselhotel receptie, tel: 0570 667 080

 

Troosthuisje door Boudewijn Betzema

Omschrijving

Natuurlijk mag de Troostdichter op het Deventer Woordwaarde Festival niet ontbreken.

Al vanaf het prille begin heeft de mens behoefte aan troost. En de essentie van troost is luisteren. Boudewijn Betzema heeft van troosten zijn vak gemaakt. Als geen ander doorgrondt hij de diepe behoefte aan troost en biedt hij door zijn luisterend oor, of beter met zijn luisterend hart, lucht en verlichting aan de mens in de soms grote nood. Gedurende de vijf jaar dat hij dit bijzondere werk verricht hebben honderden mensen in Deventer, Zwolle, Zutphen, Nijmegen dit mogen ervaren. Samen met ras musicus Jack Kroes op contrabas is hij op 29, 30 en 31 juli in de crypte van de Lebuinus te vinden.

Jack heeft zijn sporen verdient op veel plekken in de muziekwereld. Hij is thuis in de jazz, de grote klassieke orkesten, in de oude muziek en als solist, kortom het belooft een teer, gevoelig en zeker bijzonder geheel te worden. Jack met zijn troostend instrument samen met troostdichter Boudewijn in de crypte van de Lebuinus.

Locatie

Grote of Lebuinuskerk (in de crypte)

Tijd

11:00-17:00u

Tickets/reserveren

Niet nodig / Open inloop

 

Eigenzinnig 'Rijm & Spijs'

Omschrijving

Eigenzinnig is een Deventers open poëziepodium waar een nieuwe generatie taalkunstenaars het hart kan luchten. Ze biedt in het Burgerweeshuis en Davo Arnhem een plek voor schrijvers van alle niveaus om materiaal te testen, broodnodige meters te maken en vertrouwen en stijl te ontwikkelen. Verwacht een grote liefde voor taal, eigengereid en geen blad voor de mond, van diepe bekentenissen tot kritische beschouwingen.

Deze ochtend zullen zij je wakker maken met een brunch en verhalen om je geest te prikkelen voor de rest van de dag. Dus, hang naar achter met een koffietje in je ene hand, een croissant in de andere en ontspan!

Facebookevenement: https://fb.me/e/1adQCxIjn

Locatie

Burgerweeshuis (Tuin)

Tijd

11:00u

Tickets/reserveren

https://burgerweeshuis.nl/agenda/5859-Eigenzinnig-met-Rijm-Spijs-

 

Tuinconcert 'Merol'

Omschrijving

In 2018 bracht MEROL haar eerste EP Boter uit en de videoclip ‘Ik wil een kind van jou’ ging binnen no-time viral. Daarna volgt single Lekker met de Meiden, eveneens een enorme hit!

MEROL maakt catchy Nederlandstalige popmuziek. De roodharige femme fatale is charmant, ondeugend en een tikkeltje ordinair. Met haar cheecky teksten, jaren 80 synth en gezonde dosis zelfspot, weet ze ieders hart te veroveren.

Locatie

Burgerweeshuis (Tuin)

Tijd

16:00, 19:30 en 22:00u

Tickets/reserveren

https://burgerweeshuis.nl/agenda/5820-Merol

 

Pop-up voorstelling 'Mans' (theatergroep Plusleo) - Afgelast

Omschrijving

Plusleo speelt enkele dialogen en monologen uit haar nieuwe voorstelling. De teksten gaan over identiteit. Het publiek wordt meegenomen in de worstelingen, overpeinzingen en gedachtes van uiteenlopende personages. Altijd weer blijft de vraag: Wat is echt, wat is de waarheid en wie is de personage nu werkelijk? Is dit spel of zien we hier de mens achter de speler?

Locatie

Bergkerk

Tijd

Helaas kan deze activiteit niet doorgaan.

Tickets/reserveren

Niet nodig