Programma - Woensdag 28 juli

Workshop Maak je eigen moppenboek

Omschrijving

Kom gezellig bij ons je eigen moppenboek maken! Voor kinderen 7 - 10 jaar. Hou jij ook zo van moppen? Kom dan naar de bibliotheek om jouw eigen moppenboekje te maken en maak je ouders, vrienden en vriendinnen aan het lachen!

Locatie

Bibliotheek

Tijd

14:00-16:00u

Tickets/reserveren

https://www.bibliotheekdeventer.nl/actueel/agenda/2093-maak-je-eigen-moppenboek

 

Workshop Vertellen met gebaren Workshop 2-4jaar

Omschrijving

Heidy Weisbeek van Horen en Zien Gebaren houdt van voorlezen en is GebarenVerteller. Samen met de kinderen én een beetje hulp van de magische dobbelsteen, maakt zij een eigenwijs en uniek fantasieverhaal met gebaren. Dit gebarenfeestje is geschikt voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

Locatie

Bibliotheek

Tijd

11:00-11:30u

Tickets/reserveren

https://www.bibliotheekdeventer.nl/actueel/agenda/2098-vertellen-met-gebaren-2-4-jaar

 

 Workshop Vertellen met gebaren Workshop 4-7jaar

Omschrijving

Heidy Weisbeek van Horen Zien Gebaren houdt van voorlezen en is GebarenVerteller. Samen met de kinderen én een beetje hulp van de magische dobbelsteen, maakt zij een eigenwijs en uniek fantasieverhaal met gebaren. Dit gebarenfeestje is geschikt voor kinderen van 4 tot 7 jaar.

Locatie

Bibliotheek

Tijd

10:00-10:30u

Tickets/reserveren

https://www.bibliotheekdeventer.nl/actueel/agenda/2097-vertellen-met-gebaren-4

 

Voorleesfeestje ‘Boer Boris gaat naar zee’

Omschrijving

Muziekdocente Nelleke Roozenbeek leest voor uit Boer Boris gaat naar zee van Ted van Lieshout. Daarnaast zingt Nelleke vrolijke liedjes, gebruikt muziekinstrumenten en doet een bewegingsspelletje.

Locatie

Bibliotheek

Tijd

11:00-11:30u

Tickets/reserveren

https://www.bibliotheekdeventer.nl/actueel/agenda/2095-voorleesfeestje-boer-boris-gaat-naar-zee

 

Zing & Baby Workshop

Omschrijving

Nelleke Roozenbeek is muziekdocente en zingt graag met haar kleinkind. Haar ervaringen met muziek, liedjes en spelletjes deelt ze in deze workshop "zing en speel met je baby." De workshop is gericht op ouders met een kleintje tussen de 0- 2 jaar. Tijdens de workshop houd je je baby op schoot. Een dreumes of peuter erbij kan, maar de liedjes en spelletjes zijn gericht op de baby.

Locatie

Bibliotheek

Tijd

10:00-10:30u

Tickets/reserveren

https://www.bibliotheekdeventer.nl/actueel/agenda/2096-zing-en-speel-met-je-baby

 

Uitgelezen Verhalen

Omschrijving

Een zomerse editie van Uitgelezen Verhalen! De acteurs Marlies Heuer, Johanna Hagen en Vincent van der Valk, plús de schrijfster Lotte Lentes, komen zwoele, schurende en verbluffende verhalen voorlezen van F.B. Hotz, Gerda Blees, Sacha Bronwasser, Lydia Davis en A.L. Snijders. En Lotte leest een eigen verhaal. Tussen de verhalen door speelt de formatie van De Baron opzwepende zomermuziek. Een avond om niet te missen dus!

Locatie

Filmhuis MIMIK

Tijd

20:00u (ipv 20.30u)

Tickets/reserveren

https://www.mimik.nl/agenda/uitgelezen-verhalen-marlies-heuer-en-vincent-van-der-valk

 

Eigenzinnig Randzaken – Levenslied

Omschrijving

De grote namen in de kleinkunst zijn bij veel mensen wel bekend. Maarten van Roosendaal, Theo Nijland, Jeroen van Merwijk, Harry Jekkers, etc.. Maar de jeugd van nu is ook bezig met het kleinkunstenaarschap.

De verbinding tussen poëzie en muziek wordt op de traditionele manier gelegd maar over moderne onderwerpen met verse, jonge blikken. Waar er vroeger werd gezongen over vlees halen bij de slager, gaat het nu over instagram perikelen. Waar de sterke stoere man een onderwerp was, is nu de achterblijver in de mannenmars het lijdend voorwerp. Wij willen met het programma LEVENSLIED de nieuwe, jonge kleinkunstenaars het podium laten bestormen.

Facebookevenement: https://fb.me/e/Si2PhmtA

Locatie

Hotel in Het Huis van Deventer

Tijd

19:30-21:00u

Tickets/reserveren

 https://billetto.nl/e/woordwaarde-festival-levenslied-Tickets-554394

 

Korte dialect workshop

Omschrijving

Harrie Scholtmeijer is de dialectoloog van de IJsselacademie, het kenniscentrum voor streektaal en streekcultuur in Overijssel. Hij neemt je mee naar de herkomst van onze streektaal en vertelt hoeveel mensen het hedendaags nog spreken. Wil je meer weten van de Nedersaksische taal? Harrie heeft de antwoorden! En…we dagen je uit mee te doen aan onze mini-kennisquiz!

Locatie

Museum de Waag

Tijd

13:00, 13:30 en 14:00u

Tickets/reserveren

Niet nodig

 

Audiowandeling ‘3D’

Omschrijving

‘3D’ is een multidisciplinair project van schrijver en theatermaker Ischa den Blanken. In samenwerking met andere makers ontwikkelde Ischa een grafisch boekwerk, een hoorspel en een live act aan de hand van drie van zijn gedichten: Dwaalvrees, Danny | Jenny en Duvel. Drie gedichten, in drie verschillende dimensies uitgegeven en die samen een eigen tijdelijk poëtisch universum vormen.

Ischa den Blanken presenteert i.s.m. MIMIK en De Nieuwe Oost vijf avonden achter elkaar zijn discipline overstijgende ‘3D - een spoken word EP’. Tijdens deze audiowandeling wordt het publiek ondergedompeld in een auditieve tocht langs de drie poëtische

monologen, geschakeerd door muziek, sounddesign en de indrukwekkende decors van drie prachtige locaties.

Locatie

Filmhuis MIMIK

Tijd

Dinsdag 27 tot en met zaterdag 31 juli, elke avond om 21:30u.

Tickets/reserveren

https://www.mimik.nl/agenda/ischa-den-blanken-een-spoken-word-ep

 

Kennismaking met de Zorgrobot Sara

Omschrijving

Ontmoet SARA de zorgrobot! De sociale zorgrobot wordt gebruikt in de ouderenzorg en is ontwikkeld door SARA-robotics. SARA toont het dialectverhaal ‘Nöör de stad’ dat door Deventer historicus Henk van Baalen wordt verteld en is ontwikkeld door Deventer Verhaal. Annabella Hermans is werkzaam voor SARA. Zij zal SARA aan je voorstellen en al jouw vragen over haar beantwoorden.

Het dialectverhaal van SARA de zorgrobot vind je hier: https://www.youtube.com/watch?v=1CptQty9AH8

Locatie

Museum de Waag

Tijd

13:00-14:00u

Tickets/reserveren

Niet nodig