Programma - Vrijdag 30 juli

Graffiti Workshop

Omschrijving

Op vrijdag 30 juli organiseert Raster in samenwerking met graffiti-artiest Jimki een gratis graffitiwrokshop met het thema ‘taal’ voor jongeren uit Deventer. In de openlucht, op het Lamme van Dieseplein in de binnenstad, kan iedereen die wil aan de slag gaan met graffiti. Voor alle benodigdheden wordt gezorgd!

Jimki, Jim Kievit,  is een bekende Deventer graffiti artiest. Als designer en ontwerper is hij onder meer bekend van de ‘mural’ op bij de Gasfabriek in Deventer. Jimki geeft ook al jaren workshops als gastdocent beeldende kunst vanuit Kunstcircuit Deventer.

Locatie

Lamme van Dieseplein

Tijd

14:00-17:00u

Tickets/reserveren

 https://rasterwelzijn.nl/zomeractiviteiten-dtown-en-deventer-kids-08-07/

Als er nog plek is is spontaan aankomen lopen en ter plekke reserveren ook mogelijk!

 

Audiowandeling ‘3D’

Omschrijving

‘3D’ is een multidisciplinair project van schrijver en theatermaker Ischa den Blanken. In samenwerking met andere makers ontwikkelde Ischa een grafisch boekwerk, een hoorspel en een live act aan de hand van drie van zijn gedichten: Dwaalvrees, Danny | Jenny en Duvel. Drie gedichten, in drie verschillende dimensies uitgegeven en die samen een eigen tijdelijk poëtisch universum vormen.

Ischa den Blanken presenteert i.s.m. MIMIK en De Nieuwe Oost vijf avonden achter elkaar zijn discipline overstijgende ‘3D - een spoken word EP’. Tijdens deze audiowandeling wordt het publiek ondergedompeld in een auditieve tocht langs de drie poëtische

monologen, geschakeerd door muziek, sounddesign en de indrukwekkende decors van drie prachtige locaties.

Locatie

Filmhuis MIMIK

Tijd

Dinsdag 27 tot en met zaterdag 31 juli, elke avond om 21:30u.

Tickets/reserveren

https://www.mimik.nl/agenda/ischa-den-blanken-een-spoken-word-ep

 

Eigenzinnig Randzaken – Bars

Omschrijving

Rap is natuurlijk een taalkunstvorm. En het wordt ook steeds meer erkend als taalkunstvorm. Kendrick Lamar won niet voor niets een pulitzer prijs voor zijn album DAMN.. Het raakt een andere snaar dan klassieke poëzie door haar origine, wat ligt in achterstandswijken en de minderbedeelde in een samenleving. Hierdoor is de poëtische insteek van rap anders dan bij de traditionele vorm.

Wat wij bij het programma BARS willen laten zien is dat hiphop lyrics niet afhankelijk zin van vierkwartsmaten en diepe bass sounds. We willen laten zien dat rap, ook zonder muziek, fier overeind staat en zo de poëtische potentie onthullen.

Facebookevenement: https://fb.me/e/Si2PhmtA

Locatie

Hotel in Het Huis van Deventer

Tijd

19:30-21:00u

Tickets/reserveren

 

https://billetto.nl/e/woordwaarde-festival-bars-Tickets-554630

 

Literair Diner

Omschrijving

Lekker dineren met tussen de gangen door een stukje literatuur om op door te kauwen. En dat alles met uitzicht op één van de mooiste skylines van Nederland..

Locatie

Pillows IJsselhotel

Tijd

Vrijdag 30, zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus, vanaf 18:00u

Tickets/reserveren

Reserveren via IJsselhotel receptie, tel: 0570 667 080

 

Troosthuisje door Boudewijn Betzema

Omschrijving

Natuurlijk mag de Troostdichter op het Deventer Woordwaarde Festival niet ontbreken.

Al vanaf het prille begin heeft de mens behoefte aan troost. En de essentie van troost is luisteren. Boudewijn Betzema heeft van troosten zijn vak gemaakt. Als geen ander doorgrondt hij de diepe behoefte aan troost en biedt hij door zijn luisterend oor, of beter met zijn luisterend hart, lucht en verlichting aan de mens in de soms grote nood. Gedurende de vijf jaar dat hij dit bijzondere werk verricht hebben honderden mensen in Deventer, Zwolle, Zutphen, Nijmegen dit mogen ervaren. Samen met ras musicus Jack Kroes op contrabas is hij op 29, 30 en 31 juli in de crypte van de Lebuinus te vinden.

Jack heeft zijn sporen verdient op veel plekken in de muziekwereld. Hij is thuis in de jazz, de grote klassieke orkesten, in de oude muziek en als solist, kortom het belooft een teer, gevoelig en zeker bijzonder geheel te worden. Jack met zijn troostend instrument samen met troostdichter Boudewijn in de crypte van de Lebuinus.

Locatie

Grote of Lebuinuskerk (in de crypte)

Tijd

11:00-17:00u

Tickets/reserveren

Niet nodig / Open inloop