Programma - Donderdag 29 juli

Voorstelling Taalkok Wim Daniels

Omschrijving

Letters, woorden, zinnen, leestekens, ze zijn als de ingrediënten voor het bereiden van een maaltijd. In dit geval is taalexpert en graag geziene gast in talkshows Wim Daniëls de kok.

Wim is de taalkok, die in zijn voorstelling Koken met taal laat zien wat er allemaal voor lekkers gemaakt kan worden met taal. Hij schotelt de verrukkelijkste taalgerechten voor, niet alleen voor fijnproevers, maar voor iedereen. En zijn programma ligt nooit zwaar op de maag. Een avond genieten van wat de taal te bieden heeft.

Locatie

Filmhuis MIMIK

Tijd

19:00 en 21:00u

Tickets/reserveren

https://www.mimik.nl/agenda/wim-daniels

 

Audiowandeling ‘3D’

Omschrijving

‘3D’ is een multidisciplinair project van schrijver en theatermaker Ischa den Blanken. In samenwerking met andere makers ontwikkelde Ischa een grafisch boekwerk, een hoorspel en een live act aan de hand van drie van zijn gedichten: Dwaalvrees, Danny | Jenny en Duvel. Drie gedichten, in drie verschillende dimensies uitgegeven en die samen een eigen tijdelijk poëtisch universum vormen.

Ischa den Blanken presenteert i.s.m. MIMIK en De Nieuwe Oost vijf avonden achter elkaar zijn discipline overstijgende ‘3D - een spoken word EP’. Tijdens deze audiowandeling wordt het publiek ondergedompeld in een auditieve tocht langs de drie poëtische

monologen, geschakeerd door muziek, sounddesign en de indrukwekkende decors van drie prachtige locaties.

Locatie

Filmhuis MIMIK

Tijd

Dinsdag 27 tot en met zaterdag 31 juli, elke avond om 21:30u.

Tickets/reserveren

https://www.mimik.nl/agenda/ischa-den-blanken-een-spoken-word-ep

 

Troosthuisje door Boudewijn Betzema

Omschrijving

Natuurlijk mag de Troostdichter op het Deventer Woordwaarde Festival niet ontbreken.

Al vanaf het prille begin heeft de mens behoefte aan troost. En de essentie van troost is luisteren. Boudewijn Betzema heeft van troosten zijn vak gemaakt. Als geen ander doorgrondt hij de diepe behoefte aan troost en biedt hij door zijn luisterend oor, of beter met zijn luisterend hart, lucht en verlichting aan de mens in de soms grote nood. Gedurende de vijf jaar dat hij dit bijzondere werk verricht hebben honderden mensen in Deventer, Zwolle, Zutphen, Nijmegen dit mogen ervaren. Samen met ras musicus Jack Kroes op contrabas is hij op 29, 30 en 31 juli in de crypte van de Lebuinus te vinden.

Jack heeft zijn sporen verdient op veel plekken in de muziekwereld. Hij is thuis in de jazz, de grote klassieke orkesten, in de oude muziek en als solist, kortom het belooft een teer, gevoelig en zeker bijzonder geheel te worden. Jack met zijn troostend instrument samen met troostdichter Boudewijn in de crypte van de Lebuinus.

Locatie

Grote of Lebuinuskerk (in de crypte)

Tijd

11:00-17:00u

Tickets/reserveren

Niet nodig / Open inloop