Programma - Dinsdag 2 augustus

Voorleesmiddag in het Speelgoedmuseum

Luisterverhalen

Speelgoedmuseum Deventer herbergt 2000 kinderboeken. Het is daarmee de grootste deelcollectie van het museum. Het is niet altijd even spannend om naar de kaft van een boekje te kijken. De schoonheid staat immers geschreven en soms zelfs getekend. Daarom laten we een van deze oude kinderboekjes opnieuw tot leven komen.

Kom op dinsdag 2 augustus a.s. in het Speelgoedmuseum luisteren naar een van deze verhalen! 

Speelgoedmuseum Deventer, Brink 47
13.00 en 15.00 uur
Tickets via speelgoedmuseum


Schrijfworkshops

Een serie van gratis schrijfworkshops onder leiding van auteur en schrijfdocent Eva Kelder. De schrijfworkshops zijn afzonderlijk van elkaar te volgen en zijn zo opgebouwd dat iedereen mee kan doen. Schrijfervaring is niet vereist. 
Voor volwassenen/jongeren 14+

11.00 - 13.00 uur  Schrijf je stad!

Deventer met zijn kronkelende straatjes en historische binnenstad barst het van de verhalen. En voor wie goed kijkt, liggen de verhalen op straat. Schrijf met hulp van een ervaren schrijfdocent een kleurrijk portret van je eigen stad of wijk.

14.00 - 16.00 uur  Wil je gelezen worden?

Pakkende teksten voor je blog, website of nieuwsbrief?
Leren hoe je de lezer verleidt en de aandacht vasthoudt? Na afloop van deze schrijfworkshop ga je met veel tips & tricks naar huis.

Bibliotheek Deventer, Stromarkt 18

Bieb_PR_foto_Eva_Kelder2.jpg

Eerste hulp bij boekbinden

Reparatie

Je kent het wel: stukgelezen kinderboeken waarvan de pagina’s losraken of de band geen bescherming meer biedt. Heb je ook een beschadigd of stukgelezen kinderboekje? Neem het mee en boekbinder-aan-huis Jan Boersma zal - waar mogelijk - helpen het boek te repareren. Jan helpt ook bij het inbinden van je tijdschriften.

Bibliotheek Deventer, Stromarkt 18
2, 4, 9 & 11 aug
10.00 - 12.00 uur
Een gift wordt gewaardeerd en komt ten goede van Stichting ‘t Oude Kinderboek!
Voor volwassenen

Bieb_boekbinder_Jan_Boersma.png