Met het openbaar vervoer

Deventer is goed bereikbaar met de bus en trein. Vanaf het station Deventer is het 3 minuten lopen naar de Boekenmarkt. Info: tel. 0900 9292 of www.ns.nl. Tijdens de Boekenmarkt zet NS extra en langere treinen in. Speciaal voor de Deventer Boekenmarkt biedt NS een evenementenretour aan waarmee men voor een vaste prijs van € 12,- vanaf iedere willekeurige plaats in Nederland reist naar de Deventer Boekenmarkt. Meer info: https://www.ns.nl/producten/losse-kaartjes/p/deventer-boekenmarkt

Let op: in verband met werkzaamheden rijden er t/m 7 augustus bussen in plaats van treinen tussen Zutphen en Dieren, en Zutphen en Apeldoorn.

Met de auto

Volg de parkeerroute rondom het centrum, o.a. naar de Centrumgarage (24 uur per dag, 7 dagen per week open) en parkeergarages Brink, de Boreel, Stationsplein en Stadspoort.
Komende vanaf de A1 is er vlak na de afslag Deventer een extra parkeerterrein met pendelbussen naar het centrum/Boekenmarkt (halte Pikeursbaan). De pendelbussen rijden van 7.30-18.00 uur. Kosten € 9,- per auto.  
Ook is er een extra parkeerterrein op de Worp. Vanaf de Worp vaart het pontje deze dag van 7.00-23.00 uur.

Met de fiets

In de binnenstad zijn een aantal gratis fietsenstallingen: NS-station (fietskelder), Op de Keizer en het Lamme van Dieseplein (beiden bewaakt en geopend van 8.00-18.00 uur).

Met het veerpontje

Het pontje over de IJssel vaart tijdens de Boekenmarkt van 7.00-23.00 uur (retour: € 1,50, enkel: € 1,00, t/m 3 jaar gratis).