tuinfeest

De avond voorafgaand aan de Boekenmarkt, op zaterdag 5 augustus, vindt dit jaar de 20e editie van poëziefestival Het Tuinfeest plaats. Ieder jaar is de oude binnenstad van Deventer het podium voor meer dan 30 dichters. Rondom Theater Bouwkunde dragen zij voor uit eigen werk in het intieme decor van middeleeuwse kloostertuinen. Toonaangevende Nederlandse en Vlaamse dichters lezen hun gedichten en het publiek leert debutanten kennen. Een muzikaal programma zorgt voor de luchtige noot. In de theaterzaal van Theater Bouwkunde kunnen nieuwe presentatievormen van poëzie ontdekt worden en tevens verzorgt Restaurant Bouwkunde een smakelijk tweegangenbuffet. 

Het programma is rond. Een greep uit de optredende dichters: Martijn Benders, Bart Chabot, Vicky Francken, Tjitske Jansen & violiste Jasper le Clercq, Vrouwkje Tuinman, Menno Wigman en Kira Wuck.

Özcan Akyol is gastprogrammeur van één van de tuinen. In de tuin van Eus vindt u onder anderen optredens van: Ellen Deckwitz, Ester Naomi Perquin en Henk Spaan.

Datum en tijd: zaterdag 5 augustus, 16.00 - 24.00 uur
Locatie: rondom Theater Bouwkunde
Toegang: €29,50
Meer info/kaartverkoopwww.hettuinfeest.nl